Bisikhati Orang Melayu.

Kita tidak memerlukan pengesahan dari ASWJ, atau BBC atau ejensi pemberitaan yang lain- mereka semua mengesahkan apa yang selama ini kita tahu, MO1 semestinya tidak lain dan tidak bukan ialah Najib Tun Razak.

Itu  menjadikan semua yang berdolak dalih mengenai identiti MO1, sebagai pembohong dan pendusta. Kita tidak terkejut dengan identiti MO1, kita hanya terkejut dengan industri pembohongan dan putar belit yang memagari Najib Tun Razak. Habis semua rakyat ditipu, sehingga tidak ada yang tinggal lagi untuk ditipu.

Sehingga kini tidak ada tindakan undang2 keatas MP Langkawi yang secara petualang nya, mencadangkan bahawa MO1 itu YDP Agong. Kita hanya perlu mengesahkan sama ada berbilion yang masuk kedalam akaun di Ambank itu, milik YDP Agong. Kemudian kita hanya perlu sahkan bahawa Riza Aziz bersaudara dengan Agong. Kemudian, kita selidik sama ada selama 1MDB beroperasi, adakah kita lihat penglibatan YDP Agong dalam nya?

Kes menconteng arang di muka YDP Agong tidak boleh dibiarkan begitu sahaja.Adakah UMNO merestui perlakuan MP Langkawi?

Walapun sesudah sahih bahawa MO1 itu Najib tun Razak- orang yang bertanggungjawab menjadi sutradara atau director kepada semua drama2 yang belaku dalam 1MDB- orang Melayu masih tidak bergerak. Cosncience atau bisikhati mereka tetap beku.

Apa sudah jadi kepada nilai bangsa Melayu? apa sudah jadi kepada keIslaman mereka?

Khususnya orang UMNO masih bersetia kepada seorang yang telah mencuri wang 1MDB dan berpakat untuk menyalur wang dari 1MDB kedalam akaun nya dan akaun2 proksi nya.

Apabila sebanyak USD620 juta dipulangkan oleh Najib kepada Tanore Finance corporation, mana dokumen nya? Bolehkah anugerah Allah kepada orang Melayu ini mengemukakan resit rasmi dan boleh pula perbuatan itu diperakui oleh bank Negara Malaysia? Siapakah yang boleh menyangkal bahawa Tanore Finance Corporation atau akaun yang menerima pemulangan USD620 juta itu bukan akaun proksi Najib?

Juga sukar kita hendak percaya, sebagai embezzler-in-chief, Najib hanya dapat USD1 billion dari USD6-8 billion yang tidak dapat dikesan? Mustahil budak suruhan dan macai dapat lebih dari boss?

Bila orang Melayu mahu bangkit bersetia kepada prinsip amar makruf nahi mungkar?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s